Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Byg drivhus

En grøn oase til at dyrke grønsager og blomster, et sted at læse, hygge og nyde en kop kaffe eller en kombination af begge dele? Der er mange muligheder med Willab Gardens drivhuse. Hvor stort et drivhus skal man købe? Kan man placere det hvor som helst i haven? Hvilken forskel er der på modellerne? Skal man have byggetilladelse? Når du skal bygge et drivhus, kan det være godt at spørge nogen, som ved noget om det, til råds. Willab Garden har stor erfaring i drivhuse, og de fleste af vores tusindvis af kunder monterer selv deres drivhus.

Maxi 4

Når du overvejer at bygge et drivhus, skal du først stille dig selv nogle spørgsmål:

  • Hvad skal drivhuset bruges til? Kun dyrkning, eller skal det også fungere som lysthus?
  • Hvordan ser grunden ud, og hvor meget plads er der til et drivhus i haven?
  • Hvilke modeller kan du bedst lide, og passer de til dit hus? Vil du have et vægdrivhus eller et fritstående?

Her kan du læse mere om vores råd, som kan være till hjælp, når du skal vælge drivhus.

Skal jeg selv bygge drivhuset eller få nogen til det?

Det er svært at svare på, det afhænger helt af de forudsætninger, du har. Er du praktisk anlagt, og kan du lide at snedkerere og lave ting? Eller får du kuldegysninger, bare du ser en monteringsanvisning? Vi plejer at sige, at hvis man er almindeligt praktisk anlagt, er det intet problem selv at bygge drivhuset, og mange af vores kunder gør det. Det kan dog være en god idé at få hjælp til arbejdet med fundamentet, som er tungt og går meget nemmere, hvis man har adgang til en gravemaskine. Det er også godt at være mindst to, som hjælpes ad ved monteringen af et drivhus.

Vil du bruge tid på andre ting og lade en erfaren montør tage sig af drivhusbyggeriet for dig, så har Willab Garden et stort netværk af certificerede montører til blandt andet drivhuse.

Byggetilladelse til drivhuse

Undersøg altid, hvordan reglerne er i din kommune. Så er du informeret om eventuelle begrænsninger allerede i planlægningsstadiet. Vores dygtige sælgere hjælper dig også med spørgsmål.

Byg et stormsikkert drivhus - Green Room Classic i  en moderne have

Arbejde med drivhusets fundament

Som i alle byggeprojekter er arbejdet med fundamentet afgørende for, hvor godt slutresultatet bliver. Et grundigt og korrekt udført arbejde med fundamentet vil give dig et stabilt drivhus, som du kan have glæde af i mange problemfri år. Et drivhus, som ikke har det rigtige fundament, bliver skævt, vinduesglas kan sprække, og døre og vinduer binder.

Fundamentet til drivhuset skal graves ned til frostfri dybde. Dybden kan variere afhængigt af, hvor du bor, så tjek med en, der er vant til at bygge i dit område. Hvis du vil overvintre planter og have plusgrader i drivhuset året rundt, skal du have et isoleret fundament. Her er mere information om, hvordan du laver et isoleret fundament. Her er mere information om, hvordan du laver et isoleret fundament.

Tænk også på, hvilket gulvmateriale du vil have i dit drivhus – her kan du læse vores bedste tips om materialer ved valg af gulv.

Fundament til drivhus på sokkel

Et drivhus på sokkel er en nem måde at forankre drivhuset på. Soklerne på Willab Gardens drivhuse har smarte nedstøbningsjern, som støbes ind i betonen. Se her en illustration af, hvordan det ser ud. Husk, at det er vigtigt at sørge for, at alt er i vater (dvs. at det ikke hælder til nogen sider), og at krydsmåle, inden du støber grunden. Se mere detaljeret beskrivelse af, hvordan du støber et isoleret eller uisoleret fundament til drivhuse her.

Fundament til drivhus på mur

Et drivhus på muret fundament giver et specielt og rustikt indtryk. Der kræves dog lidt mere arbejde med at få muren på plads, inden selve drivhusprofilerne kan monteres. Læs mere

 Drivhus på mur, hvidt Gothic fra Willab Garden

Drivhusmontering 

Endelig er det tid til at montere! Her er 5 tips til drivhusmonteringen fra vores drivhusekspert Rebecca, som har monteret mange drivhuse, inklusive sit eget skønne murdrivhus!

5 tips til monteringen

1. Læs monteringsanvisningen
Læs monteringsanvisningen INDEN du begynder monteringen. Begynd aldrig monteringen af et drivhus, før du har læst hele monteringsanvisningen omhyggeligt igennem. Kontrollér, at alt er i lod, og krydsmål sokkelprofilen, så du er sikker på, at alle vinkler er lige.

2. Drivhusskelettet skal være trukket ind midtpå
Drivhusskelettet skal have en overspændt tagryg og være trukket ind midtpå under monteringen. Det retter sig, når det tunge glas lægges på. Dette gælder for lange drivhus.

3. Få optimal cirkulation
Placer tagvinduerne skråt over for hinanden for at få så god cirkulation som muligt. 

4. Alle glas samtidig!
Først bygger du drivhusets skelet færdigt. Så monteres glassene. Sørg for at glasmonteringen bliver færdig på én dag. Hvis det for eksempel blæser op om natten, er der stor risiko for, at vinden får fat i ruderne i det halvfærdige drivhus og blæser dem ud.

5. Efterspænd altid
Efterspænd alle møtrikker! Dette skal desuden gøres med jævne mellemrum, særligt vigtigt før vinteren, så drivhuset kan modstå blæst og sne.

Vedligeholdelse af drivhus

Drivhuset må ikke have sne på taget, så når der falder sne, skal den fjernes. Vil du vide mere om, hvordan du gør, har vi en guide om, hvordan du storm- og vintersikrer drivhuset.

Et magisk drivhus i Kattvik


Det er nemt at designe dit drivhus

i vores digitale planlægningsværktøj


Gulv til drivhus

- få inspiration her!

Drivhus Green Room stormsikkert hvide drivhuse

Stormsikkert drivhus

Green Room drivhus med fuld stormgaranti i 5 år!

Se alle Green Room

Monteringsfilm drivhus

Se eksempel på hvordan drivhus monteres


Autoriserede montører

Få hjælp til montering!

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Vores butikker

Byggecentrum Middelfart

Dagens åbningstid 10:00 - 17:00

Greve

Dagens åbningstid 10:00 - 18:00

Tilmeld dig nyhedsbrevet!

Få tips & råd, information og tilbud direkte i din indbakke.

Bestil katalog!

I vores katalog får du inspiration, tips, og ideer til hvordan du skaber rum i haven.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank