Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Gulv til drivhuset

Hvilket drivhusgulv du skal vælge, er et spørgsmål, der sikkert er lige så mange svar på, som der er drivhuse. Der er mange forskellige muligheder for gulv i drivhuset – mursten, betonsten eller natursten for blot at nævne nogle.

Kundebillede: Mursten lagt i sildebensmønster
Drivhusgulv i sildebensmønster røde mursten

Under byggeriet opstår ofte spørgsmålet om, hvad der er det bedste gulv til drivhuset. Det afhænger dels af smag og dels af, hvordan drivhuset skal anvendes. Gulvet i drivhuset skal opfylde mange parametre. Det skal være pænt, passe til drivhusets og havens stil og desuden være praktisk og let at vedligeholde. Her giver vi vores bedste tips til de forskellige typer gulve til drivhuset!

Vælg et gulv, der kan tåle frost, til drivhuset

Nummer et er, at gulvet skal kunne tåle frost og minusgrader, så brug en belægning, der er beregnet til udendørs brug. Lige så vigtigt er det, at det er en gulvbelægning, hvor fugten kan trænge igennem. Vand, dug og kondens skal kunne slippe bort, ellers kan der opstå frostsprængninger. Derfor fraråder Willab Garden at bruge et støbt betonfundament i drivhuset.

Mursten i forskellige nuancer
Mursten i forskellige nuancer som gulv i drivhus

Murstensgulv

Et drivhus med murstensgulv giver et rustikt udtryk. Med mursten i forskellige nuancer og lagt i forskellige mønstre kan du skabe et unikt og smukt gulv. Du kan vælge at fuge det i forskellige farver afhængigt af, hvilken stil du ønsker. Murstensgulvet kan også lægges uden fuger for at få et endnu mere råt udtryk. Murstensgulvet er desuden robust og let at vedligeholde, nemt at feje og tåler fugt virkelig godt. Her kan du se, hvordan Rebecca gjorde, da hun valgte mursten som gulv i drivhuset.

Betonsten i drivhus
Sten i beton  i drivhus mønster med forskudte fuger

Sten i beton – robuste og rimelige i pris

Mange vælger betonsten som gulv i drivhuset. Det giver et holdbart og slidstærkt gulv, som tåler det meste. Ved at tænke lidt kreativt omkring, hvordan stenene lægges, kan du få forskellige stilarter på gulvet. Læg et fint mønster med forskudte fuger eller måske et klassisk sildebensmønster. Der er mange farver og former af betonsten og -fliser at vælge imellem, så kombinationsmulighederne er uendelige!

Natursten – holdbart og smukt gulv i drivhuset 

 Der er mange flotte typer af natursten, som passer godt til et drivhus. Granit og skifer er eksempler på natursten. Stenenes naturlige nuancer og struktur giver et levende gulv, som ældes smukt. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan du kan udnytte natursten i drivhuset.

Vælg gerne en sten med en grov eller ru overflade, så der ikke bliver glat i drivhuset, når der er kondens eller vand på gulvet.

Trægulv i drivhus
Trægulv - terrassebrædder i drivhuset

Trægulv i drivhuset

Det er fuldt ud muligt at lægge træplanker eller trægulv i drivhuset. Det er et billigt og enkelt alternativ, måske især når man har et lille drivhus, som bruges til dyrkning. Dog er det fugtige miljø i drivhuset ikke optimalt for træ. Undgå at lægge imprægneret træ i drivhuset, da det indeholder giftstoffer, som du ikke ønsker i dine planter. Du kan eventuelt tjærebehandle træet for at beskytte det mod at rådne. Der er også træsorter, som har en naturlig beskyttelse mod råd – teak for eksempel. Tænk også på, at der kan være risiko for at glide, når træet er fugtigt. 

Drivhusgulv af grus/singels
Drivhusgulv af grus eller singels

Grus/singels – billigt og dyrkningstilpasset gulvmateriale til drivhuset

Et drivhusgulv af grus eller singels eller en gang af grus i midten er måske mest velegnet til dyrkningsdrivhuset. Dråber og spildt vand trænger let igennem. Det er desuden et billigt alternativ. Skal du møblere inde i drivhuset, er det dog ikke så praktisk, og det er sværere at feje rent. Kombiner for eksempel med betonplader i visse zoner, så det bliver mere praktisk. 


Inspiration & tips - bygge drivhus

Placering af drivhuset

Det er faktisk din have og dens forudsætninger, der afgør den bedste placering af drivhuset i haven. Men man kan sige nogle generelle ting om, hvad du skal tænke på, når du planlægger placeringen af...

Grund til drivhus

Der er mange grunde til at lave et fundament. Vi anbefaler at bruge et uisoleret fundament, som ikke er lige så bekosteligt, som hvis det er isoleret. Du kan også sagtens opvarme dit drivhus i...

Firkantet drivhus - gråt lysthus

At bruge drivhuset som lysthus

Drømmer du om et drivhus i haven til hygge og socialt samvær? Vil du bruge dit drivhus som et lysthus? Det er fuldt ud muligt! Men husk at indretningen skal tilpasses drivhusets forhold.

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Vores butikker

Byggecentrum Middelfart

Dagens åbningstid 10:00 - 17:00

Greve

Dagens åbningstid 10:00 - 18:00

Tilmeld dig nyhedsbrevet!

Få tips & råd, information og tilbud direkte i din indbakke.

Bestil katalog!

I vores katalog får du inspiration, tips, og ideer til hvordan du skaber rum i haven.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank