Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Placering af drivhuset

Det er faktisk din have og dens forudsætninger, der afgør den bedste placering af drivhuset i haven. Men man kan sige nogle generelle ting om, hvad du skal tænke på, når du planlægger placeringen af dit nye drivhus.

Placere drivhuset i vandrende skygge hvis du kan

Sol eller skygge?

Den bedste placering for drivhuset er ikke direkte sol eller fuld skygge, men noget imellem - vandrende skygge er bedst. Hvis det er muligt, skal du placere drivhuset, så det skygges af et hus, træ eller en høj busk midt på dagen, når det er varmest. Vend evt. den ene langside mod syd, så det kan være nok til at lave skygge på den ene side af taget. Forsøg at få morgensol, så drivhuset opvarmes tidligt på dagen.

Placering i forhold til huset

Hvis du planlægger at sidde meget i drivhuset og måske invitere familie og venner derhen, kan det være godt at placere drivhuset tæt på huset. Ellers vil det være langt at gå med tallerkener og glas til middagsselskabet! Det er også muligt at vælge et drivhus der bygges direkte mod husmuren. Derefter kan du træde direkte ud i drivhuset fra terrassedøren.

Opret de rigtige betingelser

Har du ikke noget sted i haven, hvor drivhuset kan passe med vandrende skygge? Fortvivl ikke! Det er alligevel muligt at skabe gode betingelser for et behageligt klima i drivhuset for både mennesker og planter.

Nogle tip:

  • Sæt et skyggegardin op
  • Vælg en drivhusmodel med et tag af polycarbonat eller andet plast, der dæmper solens stråler
  • Plant et træ, en klatreplante på en espajle eller en skyggefuld busk uden for drivhuset
  • Sæt et vinplante eller et lille espajle inde i drivhuset, der giver skygge i det lange løb
Vægdrivhus - Drivhus mod facade


Orangeri

Se vores flotte drivhuse i orangeristil


Vægdrivhus

Se vores vægdrivhuse


Det er nemt at designe dit drivhus

i vores digitale planlægningsværktøj

Til Drivhusguiden