Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Byg dit drømmedrivhus, og du kan dyrke i et paradis

Familien Wilkens dyrkningsparadis midt i Skåne har en vidunderlig udsigt over Tjörnarpssøen. Her opførte de i foråret deres drømmedrivhus, et Tropic Mural vægdrivhus, som står op ad husets langside mod vest. Et grønt drivhus, som smelter ind både i det grønne og husets traditionelle, svenskrøde facade. Her går familien direkte fra køkken og dagligstue ned ad trappen, ind i drivhuset og nogle gange videre ud i haven.

Vi drømte om et sted, hvor vi både kunne samles og spise, men også dyrke grøntsager og hygge os sammen, fortæller Konrad. Vi kunne godt lide tanken om, at vi desuden kunne dyrke grøntsager længere ud på efteråret og vinteren. Tropic Mural passede os perfekt med de generøse mål, og fordi det forlænger dyrkningssæsonen med termoglas og polycarbonat.

 

Hverdag i drivhuset
Vi er i drivhuset hver dag, vi vander planter, tørrer urter, spiser middag, og fordi det er i tilslutning til huset, går vi også igennem det, når vi skal i haven.

”Vi drømte om et sted, hvor vi både kunne samles og spise, men også dyrke grøntsager og hygge os sammen”

willabgarden25aug2020nr022.jpg

Næsten selvforsynende med frugt og grøntsager
Vi forspirer det, der skal ud i drivhuset, under plantebelysning, så vi får stærke planter, som giver stort udbytte senere. Det er ikke svært, men man skal kunne lide at få jord under neglene. Vi bruger lidt tid hver dag og dyrker de ting, vi selv kan lide at spise meget af. I drivhuset i år har vi haft peberfrugt, forskellige slags tomater, agurk og chili. Vi udnytter alle afgrøder ved at tilberede, tørre eller fryse dem, så vi har til resten af året. Mikrogrønt er også nemt og lækkert, bare lidt frø i jorden og så vande.med vårt växthus

Det bedste ved vores drivhus
Et ekstra rum i huset, som altid er lyst, når solen skinner! Desuden ville vi gerne dyrke grøntsager forår/efterår/vinter, og den mulighed giver drivhuset os. Tropic-modellen, som vi valgte, har 16 mm polycarbonat i taget og 14 mm termoglas i væggene, så får man lidt mere isolerende effekt i drivhuset. Polycarbonaten i taget beskytter planterne mod solens skarpe stråler, og glas i væggene gør, at man får en skøn udsigt som her, hvor vi kan se ud over søen. Vi valgte også at have flere døre, så vi kan komme ud i haven i forskellige retninger. På den måde begrænser drivhuset ikke, hvor vi kan gå ud i haven.

willabgarden25aug2020nr083.jpg

Apropos haven fortæller Linda, at grunden på kort tid er forvandlet fra skov til dyrkningsareal. På den anden side af drivhuset vokser en kommende frugthave frem, og der er masser af højbede og bærbuske. Det er tydeligt, at Linda og Konrad brænder for dyrkning af frugt og grønt. De har virkelig skabt et dyrkningsparadis midt i Skåne.


Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Vores butikker

Greve

Dagens åbningstid 10:00 - 18:00

HUSET Middelfart

Dagens åbningstid 10:00 - 17:00

Tilmeld dig nyhedsbrevet!

Få tips & råd, information og tilbud direkte i din indbakke.

Bestil katalog 2021!

I vores katalog får du inspiration, tips, og ideer til hvordan du skaber rum i haven.