Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Fra nedrivningsprojekt til DIY-idyll

Mille og hendes familie fravalgte en renoveret bolig og købte et håndværkertilbud som ingen ville have. Drømmen om charmerende skrå vinkler, større arealer til børnene og et sted hvor kreativiteten kunne spire, fik dem til at falde på områdets billigste ejendom. Når vi er her, forstår vi hvorfor.

Familie blandt dyrkningsbede uden for deres sorte Green Room Elegant-drivhus

Der er en stærk ”gør-det-selv-ånd"

Lige uden for Vejle, mellem et industriområde og en motorvej, ender en grusvej i en idyll. En gammeldags, trelænget gård ligger omgivet af en smuk bøgeskov, og i forgrunden glider blikket over en rigtig eventyrhave. En sidebygning er udsmykket med store, moderne industrielle vinduer, der fører ud til et stort trædæk, og ved siden af står et hønsehus, der mere minder om en herregård i miniatyr. Over den stenlagte gårdhave trasker en lille hvid hund ned mod haven. Her er den ene del blevet efterladt vild og romantisk, med enge og en lille sø med skoven som kulisse, og den anden del er blevet stenlagt med forskellige områder og steder til samvær. En pergola i den mere moderne stil kigger frem bag flere enorme blomsterbed i pudset beton, og som kronen på værket står et enormt drivhus på hele 24 m2.

– Er det ikke skønt? Jeg har stort set selv monteret hele drivhuset, så det sparede vi mange penge på, siger Mille.

Hendes mand og far hjalp hende med at få de øverste, tunge aluminiumsprofiler på plads, resten fik hun ordnet selv. Det er tydeligt, at der er en stærk ”gør-det-selv-ånd”, som gennemsyrer det meste af familiens husprojekt, og at det er Mille der er i spidsen.

Familj samlad för odling och umgänge i ett svart murväxthus.

Der er sket meget på kort tid

Der er gået tre år siden familien købte den forfaldne gård i Bredballe nær Vejle, og der er sket meget på den korte tid. Beboelseshusene er blevet forstærket, renoveret og har fået en ny facade. Gården er lagt med sten, et trædæk har fundet sin plads med udsigt over den lille sø, og den gamle lade er forvandlet til et festlokale, som udlejes til festlige lejligheder. Haven er stadig under opførelse, men allerede fra starten var der en drøm om, at et drivhus skulle få en given plads. 

– Vi havde en idé om at skabe en ekstra dagligstue i haven, et sted, hvor vi altid kunne nyde det, uanset vejret, fortsætter Mille.

Drivhuset er bygget på mur og rummer både et spisebord stort nok til hele familien og en daybed, hvor man kan sove til middag eller lytte til en lydbog. Langs den ene væg og i krukker på gulvet står der grønne planter i forskellige størrelser, og om aftenen spredes et hyggeligt lys af en moderne loftslampe og en stemningsfuld lyskæde. Hele stedet ånder ro og harmoni.

Drivhuset er et sort Green Room Elegant på 23,9 m2 med god plads til både dyrkning og hyggeligt samvær.
Spisebord og sofa inde i et sort Green Room Elegant-drivhus.

En drøm at dyrke sine egne grønsager

Uden for drivhuset står der seks enorme bed af beton. Mille brugte en håndværker, som viste hende, hvordan hun skulle bygge den første, og de næste fem lavede hun selv. Sådan arbejder hun.

– "Jeg synes ikke, man skal være bange for at gå i gang med det, man ikke har prøvet før. Det er utrolig tilfredsstillende, når man har klaret det."

Næste skridt i haven er at anlægge en stor køkkenhave. Mille og hendes mand er begge uddannede lærere i madkundskab fra starten, og det er noget af en drøm at kunne dyrke sine egne grønsager og urter og ikke mindst lære sine tre børn, hvor maden kommer fra.

Mor og datter ved det grønne i dyrkningsbedene uden for deres sorte Green Room Elegant, drivhus på mur.

Bliver aldrig færdig

Noget af det allerbedste ved at være flyttet ud til den lille oase i skoven er den frihed, familien nu har fået. Her kan børnene løbe frit på store overflader, være støjende uden at forstyrre naboerne, og der er heller ingen trafik at passe på. Desuden er stedet lavet til kreative projekter og drømme, noget der passer til denne opfindsomme familie som hånden i handsken.

– Man plejer at sige, at hvis man har en gård, bliver man aldrig færdig.

Det passer os perfekt, for så kommer vi ikke til det punkt, hvor vi tænker: Hvad skal vi gøre næste gang? Vi elsker at skabe og komme på nye projekter, og det vil vi kunne fortsætte med længe her på gården, drømmer Mille.

Se mere af Mille og hendes projekt på instagram @familiehaven
Dyrkningsunderlag på bagsiden af et sort Green Room Elegant.

Drivhus på mur

Drivhus på mur giver et klassisk touch og drivhuset får karakter. Med et drivhus på mur, er det let at skabe et hyggelig drivhus.

Der vil blive lunt og drivhuset føles som et lille hus i haven. Væggen hjælper med at udjævne temperaturen i drivhuset, eftersom den lagrer varme i løbet af dagen. Nedenfor har vi samlet vores drivhuse på mur.

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Vores butikker

Byggecentrum Middelfart

Dagens åbningstid 10:00 - 17:00

Greve

Dagens åbningstid 10:00 - 18:00

Tilmeld dig nyhedsbrevet!

Få tips & råd, information og tilbud direkte i din indbakke.

Bestil katalog!

I vores katalog får du inspiration, tips, og ideer til hvordan du skaber rum i haven.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank