Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Vinter- og stormsikre dit drivhus

Der er nogle ting, der er vigtige for os drivhusejere at ordne, inden der kommer blæst og dårligere vejr. Man skal sørge for, at drivhuset er i en stand, så det kan klare en lang og hård vinter.

Beskyt drivhuset imod skader fra sne og blæst med disse enkle forholdsregler
Drivhus vinter Tropic drivhus

Tjek tagrenderne
Begynd med at tjekke, om tagrenderne er fyldt med visne blade. Fjerne bladene, og hvad der ellers ligger i renden. Tag en vandslange, og skyl nedløbsrøret igennem, og se efter, om der sidder blade, der blokerer og suger vand til sig. Det kan i værste fald betyde, at rørene sprænges, hvis det bliver frostvejr.

Sikre mod storm
Efterspænd alle de møtrikker, drivhuset er samlet med. Når det blæser, kommer der vibrationer i drivhuset, som i værste fald kan betyde, at møtrikkerne ikke er så spændte, som de skal være. Det vigtigste af alt er, at stængerne, som går diagonalt i drivhuset, er spændte og ikke er blevet slappe. De trækker gavlen i drivhuset ind og holder det stabilt. Hvis de bliver slappe, sætter tagryggen sig og buer nedad. Så får man en hængende tagryg og et utæt drivhus, hvor vandet siver ind.

Vinduesåbnerne
Tag også cylinderen ind på de automatiske vinduesåbnere. Ellers risikerer du, at de bliver frostsprængt, når det er koldt. Der er forskellige åbnere at vælge imellem, nogle kan være ude om vinteren.

Stormsikre
Det er vigtigt, at man også stormsikrer drivhuset. Det gør man ved at tage et kraftigt bånd eller strips og låse vinduesåbnerne, så de ikke kan tvinges op af storme. Så længe døre og vinduer er lukket, og drivhuset er tæt, kan det klare meget kraftig vind. Hvis der opstår en åbning, som hvis et glas går itu, eller en dør eller et vindue blæser op, risikerer man, at der opstår undertryk i drivhuset, og ruder bliver presset ud.

Hvid vinter
Er der udsigt til en vinter med meget sne, kan det være en god idé at sætte en stolpe fra gulv til tagrygning, så rygningen ikke kommer til at bue, hvis der kommer for meget vægt på taget. Det er samtidig meget vigtigt at sørge for, at man ikke har sne på drivhustaget. Konstruktionen er ikke skabt til tunge mængder sne. Så selvom man sætter en stolpe fast, skal man stadig fjerne sne fra
taget. 

Tjekliste vinter- och stormsikre drivhuset

 • Tag alle løse genstande ind fra haven, f.eks. krukker, havemøbler og trampoliner, så du mindsker risikoen for, at de kan beskadige drivhuset.

 • Lås og fastgør dørene, så vinden ikke kan åbne dem.

 • Fastgør tagåbningerne i lukket tilstand med f.eks. kabelbindere.

 • Automatiske vinduesåbner
  - Bayliss – Fjern stop-/justeringsmuffen
  - Ventomax – Skru cylinderstemplet af, og opbevar det frostfrit.
  - Optivent – Skru cylinderstemplet af, og opbevar det frostfrit.

 • Sne på taget skal fjernes.

 • Glas – Kontrollér, at glasset er ubeskadiget.

 • Efterspænd monteringsskruerne.

 • Profiler – Efterse dem omhyggeligt, så de er hele og monteret i henhold til monteringsanvisningen.


Inspiration & tips - drivhus og dyrkning

Et år i Emilias drivhus

En af de bedste ting ved drivhuset er, at det uden tvivl byder på muligheden for at forlænge sommeren. Når efter-året sætter ind udenfor, er det fortsat sommer i drivhuset: selv på gråvejrsdage,...

Dyrkningens lægende kraft

På overfladen så kunstneren Karl Martindahl ud til at leve et drømmeliv, da han pludselig fik et psykisk sammenbrud. At få et drivhus og begynde at dyrke grønsager blev en vigtig del af vejen...

Dyrkningsparadis

Byg dit drømmedrivhus, og du kan dyrke i et paradis

Familien Wilkens dyrkningsparadis midt i Skåne har en vidunderlig udsigt over Tjörnarpssøen. Her opførte de i foråret deres drømmedrivhus, et Tropic Mural vægdrivhus, som står op ad husets langside...


Inspiration drivhus

Læs interessante artikler om drivhus og dyrkning!


At vælge drivhus

Her har vi samlet alt som er godt at tænke på, når du skal købe drivhus!

Test Danish

Test with Danisk product feed

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Vores butikker

Byggecentrum Middelfart

Dagens åbningstid 10:00 - 17:00

Greve

Dagens åbningstid 10:00 - 18:00

Tilmeld dig nyhedsbrevet!

Få tips & råd, information og tilbud direkte i din indbakke.

Bestil katalog!

I vores katalog får du inspiration, tips, og ideer til hvordan du skaber rum i haven.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank