Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Om dyrkning på friland

I udendørs haver dyrkes der i muldjord direkte på jorden. Vi fortæller mere om, hvordan du dyrker bedst muligt, og hvilket praktisk tilbehør du kan bruge.

Dyrkningstunnel til dyrkning på friland.

Dyrkningstunnel

Beskytter dine planter mod angreb fra skadedyr, vildt, hård regn, frost, m.m. Skaber også et bedre dyrkningsklima under fiberdugen. Dyrkningstunnelen leveres komplet med fiberdug og plastikbuer. Forankringsspyd med hængselfunktion gør det nemt at passe og høste. Fås i to størrelser: 100 x 100 cm, højde 50 cm Mål 120 x 120 cm, højde 80 cm. Hvis du ønsker at forlænge tunnelen til 3 meter*, kan du sammenkoble 2 stk. dyrkningstunneler og en mellemdel.

Fiberdugstunnel

En enkel måde at beskytte og give planterne gode vækstbetingelser på, så der opnås en tidligere høst. Regnvand, lys og luft trænger gennem fiberdugen og der dannes et drivhusklima. Tunnelen giver bedre vækstplads sammenlignet med en fiberdug lagt direkte på jorden. Beskytter mod frost, stærkt sollys samt fugle, småvildt og skadedyr. Nem at lægge ud og pakke sammen.

Dyrkning i kartoffeltønde

For at få tidlige kartofler forspirer du knoldene lyst og i 10-15 grader, 4-6 uger før udplantning. Dæk bunden af tønden med cirka 20 cm jord. Læg 3-4 forspirede kartofler i og dæk med jord. Når toppen er vokset 10-15 cm, lægges yderligere et 10 cm tykt lag jord. Gentag med nye lag af jord indtil jordlaget når tøndens overkant. På denne måde udvikler kartoflen knolde på jordstammerne i hele tøndens højde.

Fiberdugstunnel for dyrkning på friland.

Forspiring

Så i den rette tid

Tidlige sommerblomster som f.eks. begonia, pelargonie og nellike sås allerede i februar. De fleste blomster og grøntsager bør sås i slutningen af marts eller i begyndelsen af april.

Så med kærlighed

Med jævn varme, tilpas lys og en jævn tilstrømning af vand, kan du ikke mislykkes. Den bedste temperatur for spiring af frø er normalt 18-22°C. Udnyt gerne radiatoren under vindueskarmen, eller brug et minidrivhus med undervarme. Et tip er praktiske måtter med varmeledninger i, som giver planterne jævn undervarme. Jævn vanding er vigtig, selv når du ikke er hjemme! Det bedste er, hvis urtepotterne stilles på en vandingsbakke, som hele tiden holder jorden fugtig. Du kan også anvende vores pluggbox, rootrainers eller minikap 60. De er udmærket til forkultivering!

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Vores butikker

Byggecentrum Middelfart

Dagens åbningstid 10:00 - 17:00

Greve

Dagens åbningstid 10:00 - 18:00

Tilmeld dig nyhedsbrevet!

Få tips & råd, information og tilbud direkte i din indbakke.

Bestil katalog!

I vores katalog får du inspiration, tips, og ideer til hvordan du skaber rum i haven.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank