Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Om vanding & gødning

En forudsætning for at dine planter skal få en god vækst, er vand. Får planterne en jævn og regelmæssig vanding bliver de stærkere, hvilket forebygger angreb fra insekter og svampesygdomme.

En anden forudsætning for sunde planter er, at der er adgang til ilt i jorden. Pakket jord gør det svært for planten at optage vand og næring. Sørg derfor for, at der er grovere materiale i jorden, f.eks. lecanødder eller perlit. For at kunne være væk nogle dage om sommeren, når det er ekstra varmt, er der god hjælp at få.

Undervanding

En undervandingsbakke med kapillærmåtte og vandmagasin er en vældig god vandingshjælp, først og fremmest når det gælder spirer, stiklingsformering og dyrkning. Jorden holdes jævnt fugtig, og det er aldrig nødvendigt at vande oppefra. Det betyder, at følsomme spirer og småplanter udvikles bedre.

Halvautomatisk vanding

Udmærket, hvis du ikke har mulighed for at installere vand. Vandet varmes op i beholderen/ vandsækkene, hvilket bevirker, at du får tempereret vand til dine planter.

Fuldautomatisk vanding

Det bedste hjælpemiddel, hvis du vil kunne forlade planterne i en længere periode, eller helt enkelt kunne nyde dine planter, uden at skulle passe vandingen hele tiden. Hvis du vælger Hydromat, bliver vandet tempereret, og doseret i tilpas store doser, alt efter hvordan du indstiller flowet. Det er muligt at tilsætte gødning til vandet.

Råd til dig

  • Overvand ikke. For meget vand, og også det vand, der står i urtepotterne, bevirker at rødderne får iltmangel.
  • Lad ikke vandet være for koldt.
  • Dyrkede planter i urtepotter kræver hyppigere vanding end planter i jordbed.
  • Det er vigtigt at bruse planterne af og til i den varmeste vækstperiode. Det skal gøres om morgenen eller formiddagen. Er luftfugtigheden for høj om aftenen og natten forøges risikoen for svampeangreb, f.eks. gråskimmel og rodhalssvamp på agurker.
  • Installér en vandhane i drivhuset så slipper du for alle turene med tunge vandkander.

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Vores butikker

Byggecentrum Middelfart

Dagens åbningstid 10:00 - 17:00

Greve

Dagens åbningstid 10:00 - 14:00

Tilmeld dig nyhedsbrevet!

Få tips & råd, information og tilbud direkte i din indbakke.

Bestil katalog!

I vores katalog får du inspiration, tips, og ideer til hvordan du skaber rum i haven.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank