
Sådan føler jeg det i hvert fald lige nu! Det er nu, jeg suger den skønne luft, alt det grønne og duftene til mig! Der dufter virkelig skønt i vores villakvarter – hvis det ikke er jasminbuskene, er der altid en nabo, som sender skønne dufte ud fra grillen. Røgen ligger tungt i haverne om aftenen, men jeg elsker det – og jeg elsker at grille!
Grillbord
I mange år har jeg stået og overvejet, hvordan jeg skulle få en form for frasætningsplads ved grillen. Og nu har jeg så snedkereret dette bord.
Jeg elsker tilgængeligheden og især, at det blev en så praktisk løsning. Selvom jeg ikke har rindende vand her, står jeg ofte og forbereder det, der skal på grillen.
Her har jeg de krydderurter, der skal være inden for rækkevidde, og efter maden er klar kan bordet også bruges som serveringsplads. En win-win-situation!
Er du i startfasen med opbygning af et udekøkken eller optimering af din grillplads, har jeg tre tips til dig!
- Sørg for at have maksimal bordplads, og at du er i nærheden af køkkenet inde i huset. Det er vigtigt, at det er let tilgængeligt, og arbejdsplads kan man ikke få for meget af!
- Hav de krydderurter, du vil bruge i madlavningen, ved hånden. Plant i store potter, så du har krydderurter til hele sæsonen! Rosmarin, salvie og dild er mine foretrukne krydderurter ved grillen.
- Husk at behandle arbejdsoverfladen! Marinader, olier og saucer giver let pletter, så sørg for at behandle bordpladen med en olie eller lak, der egner sig til det materiale, du har.
Sidste sommer stiftede jeg bekendtskab med en ny krydderurt. Og det var kærlighed ved første blik! Den har en helt fantastisk duft, når man gnider fingrene mod bladene. Den plante, jeg taler om, er ananassalvie. Jeg anbefaler den varmt, hvis du vil prøve noget nyt i år. Jeg har brugt den i marinader, i frugtsalater og som her i en skøn sommerdrink.