Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Søger du inspiration til at bygge en pergola på din terrasse? Den traditionelle pergola er en havegang dækket af slyngplanter. Et sindbillede på ro og haveglæde. Der kan skabes et mindst lige så flot udseende med moderne pergolaer, hvor andet end grønt ofte står for at skabe skygge. I denne artikel giver vi inspiration til dig, der vil opgradere en gammel havestue eller bygge en ny terrasse med pergola.

Drømmer du om at bruge en pergola på terrassen?

Er din terrasse blevet et uudnyttet areal, der sjældent anvendes? Frisk den op med en pergola. Suppler med krukker fyldt med planter, og lav en siddegruppe eller lignende. Naturligvis ud fra, hvad der skal være plads til, og hvad du er ude efter.

Uanset hvordan pladsen i øvrigt ser ud, vil pergolaen indramme den på en god måde. Det kan virkelig ændre indtrykket af hele huset. Uanset om det drejer sig om et hyggeligt hus på landet eller en arkitekttegnet villa. Samtidig får du en plads med dejlig skygge. En oase på de sommerdage, hvor du vil være udendørs og nyde, men solen er lidt for stærk at opholde sig i.

Det kan være mere eller mindre kompliceret at montere en pergola, alt efter hvordan slutresultatet skal være. Når du vælger Willab Garden, får du altid komplette monteringsanvisninger i, hvordan man samler konstruktionens dele og fastgør pergolaen til terrassen.

Pergola på terrassen

Billeder, inspiration, tips og råd

Pergola med sejldug, med tag eller uden tag?

Taget er en vigtig del af det samlede indtryk af pergolaen! Det kan også være en afgørende faktor for, om du har brug for en byggetilladelse for at bygge den. Derfor anbefaler vi, at du kontakter din kommune for at spørge, hvad der gælder for dig.

Ved valg af forskellige tagtyper er det godt at overveje, hvilken vedligeholdelse du er forberedt på at foretage, hvor længe materialet holder, og naturligvis hvilken æstetik og funktion du er ude efter.

Lad os nu tale om inspiration til forskellige slags tage til pergolaen på terrassen.

Et tag af bambus eller lignende stråmateriale, som rulles ud og fastgøres på pergolaen, giver et smukt og jordnært indtryk, når solens stråler trænger igennem. Materialet er dog ikke særligt slidstærkt. Hvis du tager taget ned om vinteren, kan du forlænge dets levetid.

Du kan også anvende stof som tag. Eksempelvis solsejl er ret omkostningseffektive. Stof holder ikke særligt godt ved vejromslag, og der vil sandsynligvis samles vand på sejldugen, når det regner.

Et slidstærkt, billigt og funktionelt alternativ er et tag i korrugeret plast. Dette materiale lukker lys ind, men desværre også varme. Desværre ældes plasten, hvilket med tiden påvirker udseendet.

Det måske mindst smidige, men mest klassiske alternativ er et pergolatag af levende planter. Flotte klatreplanter, der skaber skygge i et uderum, giver et mildest talt imponerende indtryk. En af ulemperne er dog, at det kan gå lidt trægt i starten, så der går lang tid, inden planterne er tilstrækkeligt store.

Et godt alternativ er lameller i metal, som kan fjernstyres for at give dig præcis den mængde dækning, du er ude efter. Hvad med halvskygge på solrige sommerdage og et heldækkende tag, når regnskyerne trækker sammen? Netop denne type pergola med tag til terrasser tilbyder Willab Garden. Denne tagtype holder sig fint over tid, kan uden problemer stå ude om vinteren og kræver minimal vedligeholdelse.

Fritstående pergola Linear

Fritstående eller facademonteret pergola på en eksisterende terrasse?

En facademonteret pergola kan være et godt alternativ til små og mellemstore arealer. På denne måde indrammes altanen og bliver ikke unødigt mindre af at blive inddelt i mindre "rum". Andre gange vil du måske specifikt inddele et stort areal i mindre "rum". Det skaber en hyggelig stemning. Hvis du skal bygge en pergola på et stort trædæk, kan en fritstående model derfor være en god idé. Du kan eksempelvis placere en pergola over en siddegruppe. Hos Willab Garden har vi pergolaer, der kan monteres på en facade eller stå frit.

Den perfekte solafskærmning på terrassen og trædækket

En pergola med tag, der skaber skygge, gør det dejligt at opholde sig udendørs, selv når det regner, eller når solen er lidt for stærk. Ulempen er, at du måske gerne vil lukke lidt sol ind af og til. Måske har I forskellige præferencer med hensyn til sol og skygge i familien. Visse moderne pergolaer som dem, Willab Garden tilbyder, har det bedste af to verdener. Vores pergolaer har motordrevet tag med lameller, der fungerer næsten som en persienne. Du kan altså vinkle lamellerne op eller ned for at lukke mere eller mindre sol ind. Når taget er helt lukket, er det vandtæt, så du kan sidde under pergolaen, selv når det regner.

Solafskærmning på terrassen
Pergola Linear med skydepartier WG 10

Pergola med glaspartier – Få en ekstra udestue på terrassen

Nu begynder vi at bevæge os længere og længere væk fra definitionen af en pergola, men det er naturligvis muligt at tilføje vægge. På denne måde opnår du en god rumfornemmelse og kan bruge rummet store dele af året. Lad din pergola være præcis, som du ønsker, at den skal være!


Hvis vi ser på vores egne pergolaer, tilbyder vi skydepartier i glas i siderne som tilvalg. På denne måde kan du skabe en udestue, som nemt kan åbnes eller lukkes, alt efter hvor meget inde- eller udemiljø, du vil have.

Lounge om aftenen

Forvandl terrassen til en lounge om aftenen

Indret din terrasse som en hyggelig oase, hvor du og din kære kan nyde duften af sommer, spise aftensmad og nyde hinandens selskab. En kop aftenkaffe helt alene kan også anbefales.
Det fine ved vores pergolaer er som sagt, at du kan vippe lamellerne op eller ned. Måske vil du gerne se på stjernerne på klare nætter ... Du kan også holde regnen ude, når det er nødvendigt.
Hvis du tilføjer indirekte eller direkte LED-belysning, som desuden kan dæmpes, når du bestiller pergolaen, får du desuden en komplet udestue, der kan bruges som lounge om aftenen.

Vælg en pergola, som kan tåle stor snebelastning

Selvfølgelig bør en pergola i Danmark være tilpasset til klimaet her – ikke mindst sneen. Pergola Skyline er lidt pænere og tåler en snelast på maks. 200 kg/m². Pergola Linear er vores ekstra robuste variant, som tåler op til 450 kg/m². Det gør Pergola Linear unik på markedet. Linear er derfor perfekt, hvis du bor hvor det sner lidt mere.


Uanset hvilken model du vælger i Willab Gardens udvalg, får du en pergola, der stiller meget lave krav til vedligeholdelse. Det er kun nødvendigt at rengøre den med vand og sæbe efter vinteren.Design din pergola på terrassen online

Til Udestueguiden

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Vores butikker

Byggecentrum Middelfart

Dagens åbningstid 10:00 - 17:00

Greve

Dagens åbningstid 10:00 - 18:00

Tilmeld dig nyhedsbrevet!

Få tips & råd, information og tilbud direkte i din indbakke.

Bestil katalog!

I vores katalog får du inspiration, tips, og ideer til hvordan du skaber rum i haven.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank