Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Bygge udestue

Når du skal opføre en udestue, er det som med alle andre byggeprojekter – forberedelserne er det vigtigste for at få et så godt slutresultat som muligt!

I næsten 30 år har vi hjulpet tusindvis af kunder med at bygge udestuer. På denne side har vi samlet information om, hvad du skal tænke på, når du skal bygge en udestue, både før, under og efter opførelsen af din nye udestue. Det er også en god idé at besøge et af vores showrooms, før du går i gang. Der kan du se vores udestuer i inspirerende miljøer og også tale med en sælger.

Udestue Halvtag med forlænget tag, sort moderne udestue.


Inden du går i gang

Når du begynder at planlægge din udestue, er der mange ting, du skal overveje. Grundige forberedelser giver dig et klarere billede af din drømme-udestue og en udestue, som du er 100% tilfreds med. Se på billeder af udestuer, og lad dig inspirere af, hvordan andre har gjort.

Byggetilladelse til udestuer

Uanset om udestuen er opvarmet eller uopvarmet, kræver det byggetilladelse at opføre en udestue. Det er altså ikke nok blot at anmelde byggeriet til kommunen. Ansøgningen skal være skriftlig og bl.a. indeholde tegninger og beskrivelse af udestuens placering, opbygning og materialer. Læs mere om byggetilladelse til udestuer her.

Sommer-udestue eller vinterhave?

Når du skal vælge din udestue, er det vigtigt at have overvejet, hvordan du gerne vil bruge den. Vil du have en udestue som kun skal bruge om sommeren eller som også kan bruges om vinteren? For at gøre det lettere for dig at vælge, så har vi delt vores produkter ind i forskellige sæsoner, som angiver den årstid, hvor udestuen er beregnet til at blive brugt.

Lys og dejlig udestue med højt til loftet, møbleret og dekoreret i efterårsfarver.

Begynd planlægningen i vores planlægningsværktøj – Udestueguiden

I vores digitale planlægningsværktøj Udestueguiden opbygger du din drømmeudestue i 3D. Her kan du arbejde med forskellige modeller, størrelser og farver. Og du får også overblik over omkostningerne til de forskellige udførelser direkte online.

Komplette udestuer

Det nemmeste er at vælge en af vores komplette udestuer.  Det er færdige pakkeløsninger, som samtidig er fleksible og kan tilpasses ud fra dine egne ønsker. Skelet, glaspartier/panelvægge og tag er inkluderet. Du kan også tilvælge at få skelettet tilskåret og grundmalet, så kommer du hurtigere i gang med byggeriet.

Fundament og skelet

Det er vigtigt at afdække, hvilken fundamentløsning du skal satse på til din udestue, da det er basis for hele udestuen. Hvordan skal fundamentet være til din udestue? Overvejer du støbt fundament, at bygge på strøer eller montere udestuen på et eksisterende trædæk? Og hvilket skelet vil du have – limtræ eller aluminium? For tips og råd anbefaler vi, at du læser vores guide om udestuens grundlæggende elementer, og hvad du skal tænke på. 

Udestue Halvtag, hvid med limtræsskelet og glaspartier til forår-efterår.

Snezoner

Når du skal opføre en udestue, påvirker klimaet dimensioneringen af konstruktionen. Se på kortet, hvilken snezone du bor i.

Glaspartier og vægge

Hvilke glaspartier du skal vælge, hænger sammen med, i hvilke sæsoner du skal bruge udestuen. Vi har både vinterisolerede og enklere glaspartier samt maksimalt isolerede facadepartier til udbygninger. Se alle vores modeller her. Du kan også vælge at have paneler på dele af siderne eller på hele sider.

Ventilation i udestuen

Noget, som mange glemmer, er at have ventilationen med i planlægningen af udestuen. Det er smart allerede i starten af projektet at planlægge god ventilation i udestuen – læs mere her.

Udestue med aluminiumsskelet og glastag, indrettet med moderne møbler og i efterårets farver.

Tag til udestuen

Glastag, ståltag eller termotag? Valget er dit – Willab Garden har flere typer tage, som egner sig til udestuer og andre bygninger.

Sådan bygger du udestuen – trin for trin

Her kan du se trinene for udestuebyggeriet, når den skal monteres hjemme hos dig selv.

Har du brug for hjælp til byggeriet?

Hvis du ikke har tid eller kompetencer til selv at opføre din udestue, er der hjælp at få! Vi har autoriseret et antal selvstændige montører over hele landet. Autoriseringen er en oplæring, som giver montørerne produktkendskab og vigtig viden om monteringen af udestuer fra Willab Garden. Find en montør i dit område her!

Tilbehør til udestuer

Vi har alle de produkter, du skal bruge til en hyggelig og funktionel udestue, og vores smarte tilbehør til udestuen er prikken over i'et. Willab Garden har mange forskellige typer af solafskærmning i forskellige prisklasser, alt fra eksklusive, motordrevne markiser til enklere skyggetage i stof. Vores flotte lamelgardiner er også meget populære og beskytter både mod indsyn og solens stråler.

Andre ting, du skal tænke på, når du skal bygge udestue

Levering, garantier, forsikring og transport. Mere information »

Vedligeholdelse/efterbehandling af udestuer

Når udestuen er på plads, skal den vedligeholdes, så den holdes i så god stand som muligt. Vi har samlet nogle enkle tips og råd til vores udestuer, som er gode at huske – Se vores vedligeholdelsesråd til udestuer her.

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Vores butikker

Byggecentrum Middelfart

Dagens åbningstid 10:00 - 17:00

Greve

Dagens åbningstid 10:00 - 18:00

Tilmeld dig nyhedsbrevet!

Få tips & råd, information og tilbud direkte i din indbakke.

Bestil katalog!

I vores katalog får du inspiration, tips, og ideer til hvordan du skaber rum i haven.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank