Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

En husdrøm i Landskrona

Efter forgæves at have søgt efter et hus i hjembyen Malmø fjernede Imad og Nathalie til sidst søgefiltret i boligappen, og kort tid efter havde de i stedet købt en hel ejendom i det nærliggende Landskrona. Og desuden til en lavere pris. Som nybagte husejere begyndte forvandlingen af gadehuset fra 1901 til et stilfuldt townhouse – og et skønt fristed for familien.

Udestue i aluminium.

Måske genkender du huset fra tv-programmet ”Husdrömmar” med Anne Lundberg og Gert Wingårdh? Murstenshuset med betegnelsen Storken 24 er opført i tre etager og bestod oprindeligt af fem lejligheder og 13 værelser. Smukke mursten fra starten af 1900-tallet, stor loftshøjde, flotte, buede trapper og smukke vinduer var udgangspunktet for drømmen om at understrege den gamle, varme stemning. At fremhæve husets tidstypiske karakter, bruge varmere farver, men også at turde gå skridtet videre end den traditionelle villastil og skabe hotelstemning derhjemme. 
– Vi elsker at bo på hotel og især at gå i spa og sauna. Den følelse ville vi gerne skabe hjemme hos os selv, siger Nathalie. Det med sauna er virkelig en stor passion for parret, og saunadrømmen dukkede straks op, da de første gang trådte ind i gården. For det var faktisk ikke huset, parret først faldt for, men den 350 m 2 store gård, der ligger skjult bag de store porte ud til gaden. Da begyndte den virkelig store drøm om en sydeuropæisk have med teglsten, brosten og alle mulige former for grønt. Et sted til afslapning, en have, hvor børnene kunne lege frit, og en baggård med et stort bord, hvor familien kan samles for at spise og hygge sig, når hele familien kommer på besøg.
– Og der blandt buske og hække stod et gammelt skur, som vi meget gerne ville bevare. Vi fik straks den idé at bygge et orangeri eller en udestue sammen med skuret og indrette det til vores egen hjemmesauna, siger Imad.

Udestue og terrasse i en have.
Udestue i aluminium.
Udestue i aluminium.

Mens tømrerne tog sig af det store husprojekt indvendigt, begyndte Imad og Natalie at gøre havedrømmen til virkelighed. Ingen af dem havde erfaring med dyrkning, men de kastede sig ud i projektet med stor entusiasme og nyfunden interesse. Buske, hække og ukrudt skulle fjernes for at give mulighed for en ny haveplan. 
– Imad lavede en tegning af, hvordan baggården skulle se ud, så vi havde en plan at gå ud fra. Det blev overskueligt og var dejligt at kunne planlægge forskellige rum i haven og anlægge gange, som på en fin måde fører igennem de forskellige dele. Opbygningen af haven gik i gang, og parret indrammede bede og dyrkningsarealer med cortenstål, plantede buske og træer og satte løg. 
– Med Google til hjælp kan man klare alt. Vi er virkelig blevet glade for at dyrke, og tænk, hvad et lille havestykke kan gøre for en familie. Vi har plantet alt muligt – jordbær, kartofler, chili, tomater og melon for bare at nævne noget. 
– Vi havde aldrig lagt fliser før, vi var helt blanke, så vi måtte google os frem, og det blev virkelig vellykket. Det var vores drøm at skabe en gård, hvor man oplever en varm feriestemning. Når vi sidder ude under vores store, hvide parasoller, føler vi, at vi er kommet hjem.

Drivhus Rondo.
Et grønt drivhus i en have.

Husrenoveringen tog meget længere tid end planlagt, især nedrivningsarbejdet. Nedrivningsmaterialerne blev desuden omhyggeligt bevaret, fordi de fine, gamle mursten fra indervæggene skulle genbruges til opførelsen af saunaen. Ved siden af saunaen blev murstenene brugt som bagvæg for udestuen, så husets smukke, røde mursten kunne gå igen i gården. 
– Under hele byggeprocessen gik vi meget op i, at håndværkerne ikke glemte saunaen. Den var meget vigtig for os, og vi så helst, at den blev færdig først. Men som i de fleste byggeprojekter går det ikke altid helt efter planen. Hvis man åbnede skurets ene gavl ud mod udestuedelen, var der en stor risiko for, at den gamle bygning kollapsede. Derfor støbte håndværkerne en betonkrans omkring hele huset for at skabe ny stabilitet. Da kransen var hærdet, kunne man begynde at fjerne den gamle murstensmur og åbne væggen imellem udestuen og saunaen. Og resultatet blev lige, som parret havde ønsket. Det gamle skur har bevaret sin charme og står nu fint sammen med den nye udestue. Et perfekt sted at gå i sauna og slappe af.
– Endelig er vi kommet hjem, siger Imad og Nathalie.

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Vores butikker

Byggecentrum Middelfart

Dagens åbningstid 10:00 - 17:00

Greve

Dagens åbningstid 10:00 - 14:00

Tilmeld dig nyhedsbrevet!

Få tips & råd, information og tilbud direkte i din indbakke.

Bestil katalog!

I vores katalog får du inspiration, tips, og ideer til hvordan du skaber rum i haven.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank