Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

En smuk terrasse

At jeg elsker have- og udeliv kan nok ikke komme som nogen overraskelse for jer, som følger mig på bloggen og instagram. Men selvom jeg gerne bruger mange timer i haven med at luge, dyrke og høste, er jeg ind imellem også meget doven. Når jeg har arbejdet en times tid, kræver det en kop kaffe eller to på en skøn siddeplads. Så kan man betragte og nyde det, man har lavet, eller sidde og tænke over det, der måske ikke gik helt som ventet.

Terrasse hjemme hos vores blogger Hanna.
Terrasse med mange grønne planter, en sommerdag hvor solen skinner.

Jeg har derfor mange udepladser i min have, både større og mindre. Nogle udepladser finder man ganske naturligt i en have. De ligger naturligvis som regel tæt på huset et solrigt sted, hvor man kan nyde en skøn sommeraften.

Man hvad skal man gøre, hvis man vil lave en ny, god og gennemtænkt udeplads? Jeg giver dig nogle tips! Tænk på gulv, vægge og tag! Ligesom når man renoverer inden døre, er disse tre ting supervigtige for at få en udeplads, hvor det er rart at opholde sig.

Flere gulvtyper at vælge imellem

Gulvet plejer at være det allerletteste, hvor man ofte vælger en form for træ eller sten. Der findes et stort udvalg, fra det klassiske, imprægnerede trægulv til mere vedligeholdelsesfrie WPC-gulve eller klassiske betonsten. Smag og behag er forskellig, og der er uendeligt mange muligheder, så vælg det, der passer dig bedst.

Terrasse med glasrækværk og komposit-terrassebrædder fra Willab Garden.
Terrasse med glasrækværk og komposit-terrassebrædder.

Indram udepladsen med vægge

Det med væggene plejer at være lidt sværere.Vægge på en udeplads giver en god rumfornemmelse og gør, at man ikke føler sig "udsat", når man sidder der. Det er især vigtigt, hvis du anlægger en udeplads på et åbent område. Væggene kan variere i højden og behøver ikke være særligt høje, men de betyder meget for helheden. Hvis man vil have en så "usynlig" væg som muligt, er et glasrækværk et godt alternativ. Det giver rumfornemmelse uden at tage udsigten.

Kreative løsninger, som giver tag over hovedet

Taget på din udeplads behøver ikke altid at skulle beskytte dig mod en frisk sommerbyge. Det kan også bestå af et træ, som giver skygge, en parasol eller klatrende planter på en pergola. Taget er nok så vigtigt!

Hvis du har overvejet disse tre grundsten nøje, når du planlægger din udeplads, hvad enten den er stor eller lille, har du en god forudsætning for at få et skønt sted at opholde sig i mange år fremover! Så gå nu ud i haven, og find sommerens nye udeplads ‑ eller tænk over, om den nuværende har gode gulve, vægge og tag!

Pergola i træ bygget af Hanna - fra bloggen Hannas indretning
Sortbejdset pergola i træ på en terrasse i haven.
Terrasse med pergola i aluminium fra Willab Garden.
Terrasse med pergola i aluminium fra Willab Garden.

Hannas tips!

5 tips til smukke vægge på udepladsen:

  1. Hæk
  2. Glasrækværk
  3. Stakit
  4. Bed med lidt højere planter
  5. Større potter 

 

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Vores butikker

Byggecentrum Middelfart

Dagens åbningstid 10:00 - 17:00

Greve

Dagens åbningstid 10:00 - 18:00

Tilmeld dig nyhedsbrevet!

Få tips & råd, information og tilbud direkte i din indbakke.

Bestil katalog!

I vores katalog får du inspiration, tips, og ideer til hvordan du skaber rum i haven.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank