Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Tid til at flytte ud!

Nu føler man, hvordan lyset vender tilbage, haven begynder langsomt at vågne til live, og man længes efter at sidde udenfor.

Inspirationsartikel: Tid til at flytte ud!

Uanset om du skal flytte ud igen i haven, i drivhuset, på altanen eller på trædækket, vil du sikkert gerne indrette miljøet der. Man har måske en basis at arbejde videre på, eller man begynder fra nul. Uanset hvad, skal der altid bruges møbler i en eller anden form, og tekstil af en eller anden slags plejer også at snige sig ind i disse udemiljøer. Det tænkte jeg, at vi skulle fordybe os lidt i.

Møbler til dit udemiljø

Jeg får ofte spørgsmål, både i butikken og på bloggen, om hvilke møbler man skal have i sin have eller drivhus.

Drivhus: I dit drivhus skal du altid placere møbler, der er tilpasset udemiljøet, fordi der er meget fugtigt både om sommeren og vinteren, og fordi det netop er et drivhus, selv om du kun bruger det til hygge og samvær. Vælg udemøbler, så behøver du ikke at være bekymret over, at møblerne blive ødelagt. Polstrede indemøbler er et stort nej her!

Udestue: I udestuen har man lidt friere tøjler, hvad angår valg af møbler, men alt afhænger af, hvor isoleret din udestue er, om den er opvarmet om vinteren, etc. I en udestue, som ikke er vinter-isoleret, men er tænkt til brug forår og efterår, gælder i princippet de samme regler som for drivhuse. Anvend møbler, der er beregnet til at stå ude, som tåler fugt og vand. Så risikerer du ikke at blive skuffet, hvis et møbel bliver ødelagt af fugtigt klima.

Har du en vinterisoleret udestue, kan du vælge mere frit, men tænk stadig på, at det er en udestue, du har, og ikke en udvidelse af huset. Lad de ægte tæpper blive inde i huset! Er du usikker på, hvad en isoleret/ uisoleret udestue er, så kig ind på vores webside: Vælg udestue efter sæson

Udestueartikel: Tid til at flytte ud!

Tekstiler til dit udemiljø

Jeg kan godt lide at bruge tekstiler udenfor, men kan de ikke blive ødelagt? Jo, det kan de, derfor vælger jeg omhyggeligt!

Tæpper er der lige nu masser af, som er tilpasset til at kunne bruges i et udemiljø. Man kan også overveje tæpper i specielle materialer som plast, jute eller sisal, de kan ofte lidt bedre tåle fugt og væde.

Men hvad med puder? Og øvrige tekstiler? Der begynder at komme rigtig mange puder specielt beregnet til udendørs-brug. De er oftest af polyester eller akryl og behandlet med imprægnering. De typer af puder plejer jeg at vælge, hvis jeg indretter et miljø, der er helt udsat for vejr og vind, da de klarer sig fint i en sofa med et overtræk over, nården ikke er i brug.

I udestuer eller drivhuse plejer jeg at bruge almindelige puder, men jeg vælger som regel puder i et lidt lavere prisniveau. Det er faktisk oftest sådan, at solen bleger puderne. Jeg regner med, at puderne holder ca. 2-3 sæsoner, så det kan være en idé at se efter UV-bestandige stoffer. Husk at tage puderne ind, når det bliver efterår.

Belysning til dit udemiljø

Når du vil have belysning i din udestue eller dit drivhus, skal du sørge for at købe de korrekte armaturer. Alle lamper til uisolerede udestuer eller drivhuse skal være mindst IP44-klassificeret. Nu faldt udbuddet - men nej, der er sket meget i de senere år. I år lancerer Willab Garden en LED-belysning til vores udestueskeletter, der er tilpasset til klimaet i en udestue, og i vores butikker har vi længe haft superflotte lampeskærme fra PR Home, der kan tåle fugt og væde. Der kommer også nye modeller i løbet af foråret!

Har du en terrasse eller et trædæk, kan du bruge solcellelamper. Vælg en højere kvalitet for at få mere lys og længere holdbarhed. I vores sortiment har vi solcellelamper af god kvalitet, der fås både som bordmodel og til at placere på gulvet. Der er bedre muligheder end nogensinde for at kunne indrette et skønt udemiljø uden at have adgang til el eller dyre installationer.

Vil du have mere inspiration om indretning, både inde & ude, så følg mig på min blog:
hannasindretning.willabgarden.dk, eller find mig på instagram: @ hannaschagerlov

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Vores butikker

Byggecentrum Middelfart

Dagens åbningstid 10:00 - 17:00

Greve

Lukket

Tilmeld dig nyhedsbrevet!

Få tips & råd, information og tilbud direkte i din indbakke.

Bestil katalog!

I vores katalog får du inspiration, tips, og ideer til hvordan du skaber rum i haven.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank