Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Træskærerarbejde i skoven

Vejen snor sig igennem skoven med de store, smukke fyrretræer. Her gik børnene på vej til skole for længe siden. Solen kigger frem, og huset foran mig ligner næsten et eventyrhus: stort, stateligt og helt i hvidt – her bor Rebecka med sin familie. I dag er skolen forvandlet til en drømmebolig midt ude i naturen.

Den gamle skole i Västervik er opført sidst i 1800-tallet. Da Rebecka og Alexander købte huset, havde det været i privateje i nogen tid, og der var brug for en større renovering.
– Vi havde gået i hustanker i længere tid, men det var svært at vinde budrunderne mod mange andre huskøbere, fortæller Rebecka. Alexanders onkel og hans fætre og kusiner bor på gården ved siden af, så han havde kendt den gamle skole, siden han var barn. I 2017 kørte de forbi huset, som havde stået tomt i to år. De syntes med det samme, at der var noget særligt ved huset, og Alexander tog kontakt til ejeren. Han ville gerne sælge, men pointerede samtidig, at han ønskede, at det ”havnede i de rette hænder”. 

– Vi fik lov til at se huset, og derfra gik det hurtigt. Pludselig var vi husejere, fortæller Rebecka. De købte huset i april 2017 og gik straks i gang med renoveringen for at genskabe den gamle stemning i huset, samtidig med at det blev en bolig, der levede op til en moderne families behov. Allerede før huskøbet havde parret en fælles drøm om at bygge en udestue for at kunne lukke naturen ind og være inde og ude på samme tid. Mærke fornemmelsen af haven, selvom man var inde.
– Vi ville have loft til kip for at få en god rummelighed, og det var vigtigt, at rummet kunne bruges året rundt, siger Alexander. Det var også meget vigtigt, at udestuen smeltede sammen med huset, så sadeltag var det naturlige valg, fordi det passer til husets karakter. Alexander byggede selv udestuen, og han fik god hjælp af sin far, da selve limtræsskelettet skulle rejses.

Den gamle skolebygning har smukke, udskårne detaljer i træværket, og Alexander ønskede at få de samme detaljer i udestuen, så bygningerne harmonerede. Han brugte meget tid på at få udskæringerne i træværket til at ligne de gamle og har medstor tålmodighed målt ud og lavet skabeloner, så de kunne blive ens. Uden for udestuen har Alexander bygget et stort trædæk og en trappe ned til græsplænen. På trædækket er der et stort udekøkken med en ovn, hvor familien laver pizzaer. Det er smart at have et udekøkken så tæt på udestuen, siger Rebecka. Det, hun er mest glad for, er den store murstensvæg op mod husmuren.
– Alexander holdt på hvidmalede træpaneler, men jeg var stædig og ville ikke give mig. Jeg havde set nogle utrolig flotte teglsten i et byggemarked og vidste, at de ville give udestuen det helt rigtige look og lidt karakter. Og jeg er så glad for det!

Udestue med sadeltag

Et sadeltag på din udestue giver dig et mere luftigt udtryk og en god taghøjde, hvilket får rummet til at føles større og mere behageligt at være i. Samtidig kan et sadeltag give din udestue et udtryk, som synes mere integreret med huset.

Udestuer med sadeltag er velegnet til alle typer af huse, hvor der er en tilstrækkelig totalhøjde. Hvis din villa har sadeltag vil det se flot ud, hvis din udestue får et lignende tag. Er du i tvivl om, hvorvidt du kan vælge en udestue med sadeltag til dit hus, så kontakt os gerne og få rådgivning om hvilket tag til udestue du skal vælge.

Når du bestiller et termotag, så husk også at bestille en såkaldt rygningsprofil til toppen af taget, hvis det skal lægges som sadeltag på din udestue. Sadeltag fra Willab Garden passer til taghældninger på 4 til 20°.

Søger du inspiration til at skabe en lækker udestue med sadeltag, så tag et kig her på hjemmesiden eller kontakt os for mere information.

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Vores butikker

Byggecentrum Middelfart

Dagens åbningstid 10:00 - 17:00

Greve

Dagens åbningstid 10:00 - 18:00

Tilmeld dig nyhedsbrevet!

Få tips & råd, information og tilbud direkte i din indbakke.

Bestil katalog!

I vores katalog får du inspiration, tips, og ideer til hvordan du skaber rum i haven.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank