Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Ventilation i udestuen

Uanset om du har en vinterisoleret udestue eller en enklere, uopvarmet udestue, er det vigtigt at have god ventilation. Det nedsætter risikoen for dug og kondens på ruderne og giver en mere jævn temperatur om sommeren.

Her er nogle tips til planlægning af udestuen. Konsulter også den, der opfører din udestue, for at finde den løsning, der passer bedst til dit projekt.

Skab naturlig ventilation
Et trick til at skabe forudsætninger for, at luften kan cirkulere, er at sørge for, at der er så langt imellem friskluftsventilen og udsugningsventilen som muligt. Desuden bør udsugningsventilen placeres højt, tæt på loftet. I udestuer fra Willab Garden kan du også tilvælge udluftningsluger. Vi har også faste glaspartier med ventilationsåbninger. Almindelige ventiltyper fås i byggemarkeder.

Sæt gang i luften
Hvis den naturlige ventilation ikke er tilstrækkelig, kan det være nødvendigt med en ventilator. Der findes gode og lydsvage ventilatorer, som automatisk går i gang, når luftens fugtindhold kommer over et vist niveau. Det skaber cirkulation i rummet, og den fugtige luft suges ud.

Undgå varm luft inde fra huset
De fleste huse, og især gamle huse, lækker varm luft gennem utætheder omkring vinduer, etc. Undgå om muligt ventilationsåbninger fra huset direkte ud i udestuen. Indeluften kan skabe kondens indvendigt på ruderne, når temperaturen udenfor falder, især i den uopvarmede udestue til sommerbrug.

I en opvarmet og vinterisoleret udestue er det normalt intet problem med varmelækage inde fra huset, fordi temperaturforskellen ikke er så stor.  En god og gennemtænkt ventilation i udestuen modvirker påvirkning fra eventuel varmelækage. En velfungerende ventilation i resten af huset er også en fordel.


Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Vores butikker

Byggecentrum Middelfart

Dagens åbningstid 10:00 - 17:00

Greve

Dagens åbningstid 10:00 - 18:00

Tilmeld dig nyhedsbrevet!

Få tips & råd, information og tilbud direkte i din indbakke.

Bestil katalog!

I vores katalog får du inspiration, tips, og ideer til hvordan du skaber rum i haven.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank