Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Vinterhave - en helårsisoleret udestue

Vinterhaven er en vidunderlig ekstra plads til at hygge sig, til fest eller afslapning året rundt. En vinterhave er ifølge vores definition en vinterisoleret udestue, som til tider kan opvarmes til stuetemperatur i vintersæsonen. I løbet af resten af sæsonen kan du have en konstant vedligeholdelsesvarme på 6-8 grader.

Det forlænger sæsonen, og du kan være "ude" længere tid. Den kan lejlighedsvis opvarmes til stuetemperatur, selv de koldeste vintermåneder. For at en vinterhave skal holde på varmen ved opvarmning så skal glaspartier og tag have en højere isoleringsevne end en udestue, der kun bruges i sommermånederne. Willab Gardens forskellige udestuemodeller kan tilpasses til forskellige årstider, hvor Vinterhave og Vinterhave Plus er vores bedst isolerede valgmuligheder.

Vinterhavens opbygning

Skelettet
Du kan vælge et skelet af limtræ eller aluminium. Limtræsskelettet er ikke isoleret ekstra. Vores isolerede aluminiumsskeletter har brudte koldbroer i konstruktionen. 

Vægge / Glaspartier med vinterisoleret glas
Store glasflader slipper maksimalt lys ind i vinterhaven. Skydedøre gør det let at åbne og lukke mellem stuen og haven. Det kan være praktisk at have en panelvæg på en af siderne. Både for at lukke lidt af men også for at kunne møblere op af den.

 

Vinterhave en dejlig vinterdag.

Taget
kan enten være en, der også slipper lys igennem som et termotag eller et helt transparent glas tag. Et virkelig godt isoleret tag i vinterhaven får du med et fast tag, som f.eks vores isolerede ståltag.

Fundament og gulv
En vinterhave skal have et isoleret fundament - et støbt betonfundament anbefales. Gulvbelægningen skal være et slidstærkt materiale - spørg hos en gulvforhandler, hvad der passer til vinterhaven.

Ventilation
God ventilation er vigtig i rummet,  for at undgå fugt og kondens. Læs mere om ventilation i vinterhaven her.

Åben op til huset 
At åbne op mellem vinterhaven og huset er et smart valg. Til åbningen skal du vælge facadepartier med lav U-værdi.

Overvintring af planter i vinterhaven | Orangeri

Vinterhaven kan også, som navnet antyder, bruges til at overvintre middelhavsplanter som oliventræer, citrus træer og andre frostfølsomme planter. Disse planter kan lide at stå køligt og lyst om vinteren, men tåler ikke minus grader.

Hvis det er et frodigt rum til at dyrke i og til at fylde med planter og blomster du ser for dig, er det nok mere et orangerie-agtigt drivhus, du drømmer om. Orangeri, i sin oprindelige betydning, er ikke rigtigt en vinterhave eller et drivhus som vi definerer det i dag, men snarere en blanding af begge.  Orangeri var tidligere drivhus for overklassen. Orangerierne blev opført i forbindelse med de store slotte og herregårde, hvor de mange eksotiske planter, særligt citrustræer, der ikke tålte frost, blev opbevaret indendørs.For at kunne holde frosten ude er orangeriet typisk forsynet med mulighed for opvarmning.

Læs mere om Orangerier og se vores drivhuse i orangeri-stil. 

Figentrær i vinterhave - orangeri

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Vores butikker

Byggecentrum Middelfart

Dagens åbningstid 10:00 - 17:00

Greve

Dagens åbningstid 10:00 - 18:00

Tilmeld dig nyhedsbrevet!

Få tips & råd, information og tilbud direkte i din indbakke.

Bestil katalog!

I vores katalog får du inspiration, tips, og ideer til hvordan du skaber rum i haven.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank