Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Om limtræsskelet

Willab Garden anvender svensk limtræ af høj kvalitet til skeletterne. Netop limtræ giver mulighed for mere elegante konstruktioner, da det har højere holdbarhed end almindeligt konstruktionstræ.

Tilskåret og grundmalet limtræsskelet hos en kunde.

Ved bygge- og konstruktionstræ bestemmes styrken på en enkelt stolpe eller planke af det svageste snit, f.eks. ved en sammenføjning eller en stor knast. Men bjælker, lægter og stolper af limtræ er både stivere og stærkere end almindeligt træ af samme dimensioner.

Hvad er limtræ?

Limtræ er opbygget af et antal trælameller, der er sammenføjet med lim. Lamellernes fiberretning går parallelt med elementernes længderetning. Tykkelsen på en lamel er i Sverige 45 mm for almindelige rette elementer. Da limtræ er et konstruktionsmateriale, fremstilles elementerne i forskellige styrkeklasser.

Fremstillingsstandarden for det svenske marked er styrkeklasse CE L40. Da limtræ er et naturmateriale, kan der forekomme visse æstetiske afvigelser. Fx knaster og høvlmærker. Denne afvigelse kan let afhjælpes med spartelmasse. Til vores malede skeletter anbefaler vi Dana lim, letvægtsfiller 628 og til vores ubehandlede skeletter anbefales AkzoNobel Plastisk træ/Natur 4440.

Bliver limtræ fugtigt, skal det have mulighed for at tørre langsomt for at modvirke dannelsen af sprækker. Det er dog normalt, at der opstår sprækker som følge af den udtørring, som limtræ udsættes for i løbet af bygningens første år.

Svenskt limtræ.

Limtræsskelet i standardmodeller, der kan specialtilpasses

Willab Gardens limtræsskeletter kan bestilles med forskellige typer tilskæring fra starten og grundmalet.

  • Ikke tilskåret
  • Tilskåret
  • Delvist tilskåret


Limtræsskeletter leveres komplet med beslag og skruer til montering af selve skelettet. Skruer og beslag til fastgørelse/tilslutning til gulv og facade medfølger ikke. Der følger en monteringsanvisning med hvert byggesæt.

Utilskåret skelet

Et alternativ til dig, som har brug for at kunne tilpasse skelettets mål. Limtræsbjælker og stolper leveres med en vis overskydende længde, hvilket gør det muligt at specialtilpasse skelettet. En utilskåret skelet kræver mere savearbejde og mere tid på byggepladsen. Hvis du ønsker en bestemt længde af bjælkerne tage dette op med din sælger nådu spørger om en en tilbud eller ordre.

Tilskåret skelet
Et tilskåret skelet er helt klart det mest enkle alternativ. Du sparer tid, fordi skelettet stort set er klar til montering ved leveringen. Alle limtræsbjælker leveres i tilskårne længder, og stolperne er skåret ud for at gøre det nemt at montere dem. Det er kun nogle lister, lægter og eventuelle paneler, som du selv skal tilpasse. Det betyder, at du sparer en del savearbejde, du vinder tid og får pæne snit på alle savflader. Benytter du en snedker til at bygge din udestue, tjener du hurtigt den ekstra pris for et tilskåret skelet ind. Snedkeren behøver ikke at bruge tid på at måle ud og save, men kan i stedet påbegynde monteringen af skelettet med det samme.

Delvist tilskåret skelet

Du kan få mange af vores limtræsskeletter delvist tilskåret, hvilket betyder, at visse detaljer ikke er tilskåret. Det kan være praktisk, når visse detaljer skal tilpasses på stedet. Ud over det ikke tilskårne limtræ skal du selv kun tilpasse nogle lister, lægter og eventuelt paneler.

Grundmalet skelet

Med et grundmalet skelet fra Willab Garden sparer du bearbejdningstid i forhold til at gøre det på byggepladsen. Vi tilbyder grundmaling til alle vores limtræsskeletter (indbyggede lægter i panelvæg, bagside af panelbræt og ventilationsparti grundmales ikke). Du ender med et bedre resultat med en jævn grundmaling (Ultra pro 30 Tikkurila) og olieret endetræ (Tikkurila priming oil) på stolperne mod fundamentet. Vi anbefaler, at slutmaling sker inden for 6 måneder efter modtagelse af leverancen.

Grundmalet skelet.

Snezoner

Når det gælder vores komplette udestuer, angiver vi hvilken snezone, udestuen maksimalt er dimensioneret til. Hvis du vil bygge en udestue, der afviger fra vores standardrum, så kontakt vores sælgere, de kan hjælper med dimensioneringen af skelettet (gælder ved køb af et komplet skelet). Vigtige parametre, som bestemmer dimensioneringen af udestuen, er blandt andet rummets dybde og største åbningsbredde.

Fordele med limtræ

  • Styrken – i forhold til vægten er limtræ et af de stærkeste konstruktionsmaterialer
  • Skønheden – limtræ er miljøskabende produkter og anvendes derfor gerne af arkitekter
  • Formstabiliteten – limtræ hverken vrider eller drejer sig
  • Let bearbejdeligt – limtræ kan bearbejdes med såvel enkelt håndværktøj som med maskinelt værktøj.
  • Limtræ kan overfladebehandles på samme måde som almindeligt træ.

    Kilde: ”Limträguide” fra Svenskt Limträ.

 

Alt vores limtræ er FSC-certificeret

FSC, Forest Stewardship Council er en international, uafhængig og ideel organisation som certificerer skovbrug der opfylder bestemte sociale, økologiske og økonomiske krav. For at det skal være muligt at følge træet fra skov til forbruger skal alle virksomheder der forædler råvaren, have et såkaldt sporbarhedscertifikat (CoC). Al håndtering af FSC-produkter skal dokumenteres, og skovbrugene besøges hvert år af uafhængige kontrollanter. Mærkningen gør det muligt for købere, forædlingsvirksomheder og forbrugere at vælge skovprodukter der kommer fra ansvarsfuldt drevne skove. 

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Vores butikker

Byggecentrum Middelfart

Dagens åbningstid 10:00 - 17:00

Greve

Dagens åbningstid 10:00 - 18:00

Tilmeld dig nyhedsbrevet!

Få tips & råd, information og tilbud direkte i din indbakke.

Bestil katalog!

I vores katalog får du inspiration, tips, og ideer til hvordan du skaber rum i haven.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank