Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Grund til drivhus

Her giver vi nogle råd om, hvordan du ud fører jordarbejdet (isoleret grund/ uisoleret grund) før du bygger drivhuset.

Isoleret grund

Hvis du vil have plusgrader længere tid i dit drivhus, bør du anlægge et isoleret fundament og helst også isolere mod jorden for at spare opvarmningsomkostninger.

  1. Før du begynder at bygge bør du kontrollere målene i monteringsanvisningen. Brug ikke katalogets mål. Markér stedet for drivhuset og mål diagonalerne således at de har samme mål for at få rette vinkler. Grav derefter ud til et randfundament ned i frostfri dybde.
  2. Det er praktisk at have både el og vand i drivhuset. Før elkabel og vandrør ind før du begynder at bygge grunden. Brug et varmekabel som frostbeskyttelse.
  3. Grav den bløde muld af der hvor der skal anlægges gulv og mål ud til færdig gulvhøjde. Udlæg ca. 10 cm stampet stabilgrus og træk af med afretningsgrus. Læg derefter 10 cm polystyrenpladerne oven på afretningsgrus.
  4. Fyld på med yderligere ca. 10 cm grus oven på polystyrenpladerne. Jævn gruset ud og fyld eventuelt mere grus på før du lægger gulvet, som kan bestå af fliser eller sten.
  5. Drivhuset forankrer du i grunden ved hjælp af ekspansionsbolte og vinkeljern som laves af soklens nedstøbningsjern.

Uisoleret grund

Soklen støbes fast i huller der fyldes med beton. Begynd med at grave muldjord væk. Det er individuelt hvor meget det er nødvendigt at grave ud og hvor tykt et lag stabilgrus, der er nødvendigt. Hullerne skal graves ned til frostfri dybde (ca. 90 cm) for at undgå forskydninger i konstruktionen om vinteren.

Montér soklen og placér nedstøbningsjernene i hullerne. Fyld beton i hullerne, justér og mål diagonaler.

Drivhuset monteres.

Glaset/polycarbonatpladerne monteres på drivhusskelettet.

Nu er det klart til lægning af fliser.

Færdigt!


Inspiration & tips - drivhus og dyrkning

Et år i Emilias drivhus

En af de bedste ting ved drivhuset er, at det uden tvivl byder på muligheden for at forlænge sommeren. Når efter-året sætter ind udenfor, er det fortsat sommer i drivhuset: selv på gråvejrsdage,...

Dyrkningens lægende kraft

På overfladen så kunstneren Karl Martindahl ud til at leve et drømmeliv, da han pludselig fik et psykisk sammenbrud. At få et drivhus og begynde at dyrke grønsager blev en vigtig del af vejen...

Byg dit drømmedrivhus, og du kan dyrke i et paradis

Familien Wilkens dyrkningsparadis midt i Skåne har en vidunderlig udsigt over Tjörnarpssøen. Her opførte de i foråret deres drømmedrivhus, et Tropic Mural vægdrivhus, som står op ad husets langside...

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Vores butikker

Greve

Dagens åbningstid 10:00 - 17:00

HUSET Middelfart

Dagens åbningstid 10.00 - 17:00

Tilmeld dig nyhedsbrevet!

Få tips & råd, information og tilbud direkte i din indbakke.

Bestil katalog!

I vores katalog får du inspiration, tips, og ideer til hvordan du skaber rum i haven.