Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Forarbejde

Det fundament, du vælger, påvirker både udseendet og funktionen. Som fundament til udestuen kan du vælge:

  • Støbt randfundament
  • Punktfundament
  • Terrassedæk

De forskellige fundamenter kræver forskelligt arbejde og koster også forskellige. Men som altid får du det, du betaler for. Nedenfor kan du læse om de forskellige typer fundament.

Støbt fundament

Har du brug for at støbe et fundament? Uisoleret eller isoleret gulv?  Her kan du læse mere om at støbe fundament til udestuen. 

Punktfundament eller støbt randfundament?

Skal du bygge et punktfundament, terrassedæk eller et randfundament? Uisoleret eller isoleret?  Hvis du skal støbe et fundament, har vi et komplet sortiment af fundaments-elementer, isolationsplader, armeringsnet osv. Her kan du læse mere om grundkit!

Punktfundament

Dette er den enkleste måde at bygge et ”fundament” til udestuen på. Man opbygger det på stolpebeslag der støbes ned i frostfri dybde for at undgå forskydninger om vinteren.

Et trægulvet kan opbygges både uisoleret (som et terrassedæk) eller med isolering. Uisoleret egnet til den enkle sommerudestue. Isoleret anbefales, hvis du skal bruge udestuen længere tid på sæsonen. Du kan finde konstruktionsbeskrivelser på trægulve online eller få vejledning via dit byggemarked.

Terrassedæk

Udestuen kan også placeres på et terrassedæk. På en eksisterende terrasse er det vigtigt at understøtte konstruktionen ekstra godt der hvor udestuen skal placeres. Ved etablering af nyt terrassedæk skal der opføres understøtning som ved et punktfundament. Det er vigtigt at konstruktionen er dimensioneret til at bære den ekstra vægt samt at udestuens konstruktion ikke kan suge fugt fra terrassedækket.

 

Godt at overveje: 

Gulvhøjde i udestuen

Det er også en god idé at overveje, hvor højt udestuen skal ligge: I jordniveau, på højde med husets indvendige gulv eller midt imellem? Meget afhænger af husets grundhøjde, grundens beskaffenhed, og hvor man vil have trappetrinnet - inde i udestuen eller udenfor mod haven.

Højdeplacering og tagtilslutning

Tagtilslutning
Udestuen kan enten monteres direkte på husmuren eller på tagfoden. Mindste taghældning 4° (70 mm/m).

Kontrolmål
Kontrollér altandørens og evt. vinduernes øverste højde i åben stilling, således at de ikke støder mod tagbjælkerne. Tilpas højden på udestuens fundament efter dette.


Støbe fundament

For at få en udestue der holder længe, så er det bedst at gøre det rigtigt fra starten af. Willab Gardens forskellige komponenter har en god pasform. Det er vigtigt at være omhyggelig med...

Bygge udestue

Når du skal opføre en udestue, er det som med alle andre byggeprojekter – forberedelserne er det vigtigste for at få et så godt slutresultat som muligt!

Det skal du tænke på, når du planlægger en ny udestue

Willab Gardens sælgere giver gode tips til hvad du skal tænke på, når du planlægger en udestue.

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Vores butikker

Byggecentrum Middelfart

Dagens åbningstid 10:00 - 17:00

Greve

Dagens åbningstid 10:00 - 18:00

Tilmeld dig nyhedsbrevet!

Få tips & råd, information og tilbud direkte i din indbakke.

Bestil katalog!

I vores katalog får du inspiration, tips, og ideer til hvordan du skaber rum i haven.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank